De jonge Jasmine heeft de website van interiminfo.be ontdekt!

Hallo, mijn naam is Jasmine! Ken jij de website Interiminfo.be? Ik tuimelde per toeval op de website van interiminfo.be nadat een vriend mij hierover vertelde.
Interiminfo is een handige site voor wie vragen heeft over uitzendarbeid. Veel mensen kennen de website nog niet, ik was ook verrast dat zoveel informatie voorhanden is op een website die ik niet ken. Maar gelukkig gingen zes studenten van Odisee Co-hogeschool aan de slag om de website meer in de kijker te zetten!
Wat ik allemaal geleerd heb uit de website, dat vertel ik je zo!

Afbeelding met laptop, zitten, tafel en motiverende tekst voor uitzendkrachten

Het maken van een CV

Ik begon de website te gebruiken om mijn CV samen te stellen. Ik kwam snel tot de conclusie dat ik enkele competenties vergat te vermelden, my bad. Zo kan ik erg goed werken met mensen in een team, dus heb ik op mijn CV bijgevoegd dat ik een talent heb voor werken in teamverband. Op de website interiminfo.be vind je ook tips voor een aantrekkelijke en professionele lay-out van je cv. Ik maakte een poepsjiek curriculum vitae met de website Canva.com, waardoor ik nu een supermooie opmaak heb voor mijn CV.

Beginnen werken als interim

Ik begon twee jaar geleden met werken als interim (sommigen zeggen ook uitzendkracht). Ik was op zoek naar vast werk, maar ik kreeg niet direct een job te pakken. Toen ben ik eens binnen gesprongen bij een interimkantoor. De uitzendconsulenten hielpen mij toen verder bij het zoeken naar vacatures en het solliciteren naar jobs. Vrij snel mocht ik solliciteren bij een schoonmaakbedrijf. Ik heb er een contract getekend en ging daar aan de slag, maar ik wist eigenlijk niet zo goed hoeveel ik zou verdienen. Ik durfde dit niet te vragen op mijn sollicitatiegesprek. Op interiminfo.be vond ik veel meer informatie over het loon. Ik ken nu het verschil tussen een brutoloon en een nettoloon. Ik kon zelfs mijn nettoloon berekenen Ik begrijp nu dat ik eigenlijk hetzelfde verdien als mensen met een vast contract. Ik ontdekte bovendien dat als er een feestdag buiten mijn contract valt, ik deze toch uitbetaald kan krijgen, zolang ik maar genoeg heb gewerkt bij het bedrijf. Dit maakt een groot verschil in mijn portemonnee!

Let op als je ziek bent!

Vriendinnen van mij hadden problemen in hun job omdat hun afwezigheden bij ziekte niet goed waren doorgegeven. Ook ik had niet meteen door dat, als je ziek bent, je zowel je werkgever als je uitzendkantoor moet verwittigen voor het begin van je shift. Mijn doktersbriefje moest ik dezelfde dag nog doorsturen naar mijn werkgever en naar het interimkantoor. Dit is veel gedoe als je je niet lekker voelt. Maar als het niet in orde is, kan je je loon verliezen.

Op zoek naar een nieuwe job

Twee weken geleden ben ik gestopt bij het schoonmaakbedrijf. Ik vond het werk te zwaar voor mijn rug, en ik haalde er geen voldoening meer uit. Ik ben dus nu weer op zoek naar een nieuwe job. Ik bereid me nu veel beter voor en ik hoop dat ik zo leuker werk zal krijgen en vinden. Ik wil ook echt een vast contract binnen halen. Ik weet dat ik kieskeuriger mag zijn in de sollicitaties die ik doe en als volgende job zou ik wel liefst op een kantoor willen werken, als administratief assistent bijvoorbeeld. Dit zou voor mij ook veel beter passen op vlak van uren, omdat ik kleine kinderen heb thuis. Ik wil hier graag een opleiding voor volgen, dus ik ga me informeren bij VDAB, Bruxelles Formation en mijn interimkantoor. Op dit moment ben ik wel werkzoekende dus heb ik gelezen dat ik mij best als inwoner van Brussel via Actiris kan aanmelden voor een werkloosheidsuitkering.

Logo Interiminfo.be

Ik vind het jammer dat deze website van interiminfo, die vol met oefeningen staat niet bekend is bij een groter publiek. Je kan er best veel informatie terugvinden die je nodig hebt als uitzendkracht. Wie zijn rechten kent, kan er meer profijt uit halen.